PAUL BODDY & THE SLIDE WINDER BLUES BAND – FRIEND'S OF TUESDAY (EP)

 

 “ Weaves Chicago and Texas style blues with Mississippi Delta slide guitar and ragtime piano... “

Als je op Facebook zoekt naar de Slide Winder Blues Band, dan vind je dat ze afkomstig zijn uit Doylestown, Pennsylvania en dat hun muziek “de blues uit Chicago en Texas verweeft met de Mississippi Delta slide gitaar en een ragtime piano…”. Zanger/gitarist/producer en songwriter Paul Boddy richtte Slide Winder zo’n vijf jaar geleden op. Ondertussen is het méér dan een band, is het ook een “community”. Een gemeenschap, die inductees van de PA Blues Hall of Fame en, voor twee opeenvolgende jaren, de winnaar van de Bucks Happening List in de categorie “Best Band (in Bucks County, PA)” verenigt en positioneert, waardoor Slide Winder zijn auditieve voetafdruk kan uitbreiden.

Uit zijn jeugd herinnert Paul Boddy hoe hij luisterde naar zijn grootmoeder die de blues zong in clubs en tijdens familiebijeenkomsten in Londen en, dat hij zijn oom John zag repeteren op zaterdagochtend in het magazijn van zijn vader in Londen. In 1999 richtte Boddy Cayman Records op en produceerde hij Bob Lowery's ‘Yellow Light’ album. Na meer dan veertig jaar optreden en meespelen op albums van Freddie King en Duane Allman, muziek schrijven en opnemen in meerdere genres, vormde hij in Bucks County de Slide Winder Blues Band.

De vijf kernleden van de band zijn naast de oprichter Paul Boddy (zang, gitaar), zangeres Lori Gaston, toetsenist Glenn "The Wizard" Hale, bassist Chuck Hearne en drummer Jim Bowman.

Op 23 oktober verschijnt hun debuutalbum ‘Friends of Tuesday’. De nummers werden geschreven door Paul Boddy en gecoproduceerd door Joe "The Butcher" Nicolo, die meerdere Grammy Awards won. Het is “een humoristisch verhaal over een ouder wordend lichaam dat gastheer is voor de gedachten van een jongere geest…”. Hoe e.e.a. verloopt hoor je onder meer in "Love Me Darlin", dat ongegeneerd gaat over de dynamiek van onrustige relaties en , "Money on Love" dat gaat over een jonge man, die zijn wekelijkse salaris verbrast in bars terwijl hij op zoek is naar liefde. "Knock my Boots" is niet alleen een woordspeling, maar een lijn die in het zand is getrokken (hoe? mag je hier zelf invullen) over de gewaardeerde cowboylaarzen van een man. “Pretty Kitty” is een humoristisch verhaal over het huisdier van een vrouw en boordevol insinuaties. Het was op deze debuut EP kort, maar met momenten genieten van Boddy’s emotioneel geladen maar geduldige slide-werk en Hale’s soulvolle orgelkunsten.

Paul Boddy & the Slide Winder Blues Band nam met ‘Friends of Tuesday’ een bescheiden start, maar een die veel laat vermoeden!

“ Paul Boddy & the Slide Winder Blues Band kicked off with ‘Friends of Tuesday’ modestly, but one that suggests a lot!... “ (ESC for Rootstime.be)

Eric Schuurmans

releasedatum: 23.10.2020

 

Album track list: 01. Over the Hump – 02. Love Me Darlin’ – 03. Money on Love – 04. Knock My Boots – 05. Pretty Kitty / All songs written by: Paul Boddy & the band © 2020 - Produced by: Joe “the Butcher” Nicolo & Paul Boddy | Album credits: Paul Boddy: lead vocs, guitar / Lori Gaston: b-vocs / Glenn "The Wizard" Hale: organ, piano, accordion / Chuck Hearne: bass / Jim Bowman: drums / Tim Shay: sax (4) / Mikey Jr.: harmonica (5)

Discography PAUL BODDY & THE SLIDE WINDER BLUES BAND: Friends of Tuesday (EP,5#) [2019]

 

Artiest info
Website  
 

spotify

Label: Blackbird Records
Info: Blind Raccoon

video